Oblikovanje vaših spletnih strani

Izdelava spletnih strani

Faza izdelovanja spletne strani

Proces oblikovanja internetnih strani ne zajema samo enega programerja google oglasi. V proces je vključenih kar nekaj strokovnjakov, od strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani, mojstra za css in html, tekstopisca, komercialista ter grafičnega oblikovalca. Na koncu ne smemo izpustiti še linux administratorja, ki vaše internetne strani pravilno namesti na strežnike. Če se zgodi, da manjka samo en od potrebnih napisanih členov v kompleksni verigi strokovnjakov, ki se ukvarjajo z vašo spletno stranjo, je lahko končni rezultat precej vprašljiv.

Zaradi današnjega zelo hitrega tempa življenja je več kot pomembno, da bo človeku, ki vaše internetne strani odpre v svojem brskalniku, nemudoma jasno, kaj je vaša dejavnost in kaj mu želite sporočiti. Izjemno pomembno je, da ga profesionalna podoba in vsebina vaših internetnih strani pritegneta v nadaljnje brskanje vaših ostalih podstrani. Zavedati se je potrebno, da morajo biti na dobro vidnem mestu navedeni pomembni podatki in vsebine ter pri roki povezave za nadaljnje brskanje in preprosto vzpostavitev kontakta z vami. Že v sami grafični podobi je torej potrebno upoštevati enostavnost iskanja informacij in odpravo odvečnega klikanja, kar se bo odražalo v zadovoljstvu vaše potencialne stranke, ki se bo na vaše internetne strani rada vračala.

Oblikovanje internetnih strani je naslednji korak, ki sledi vašemu strinjanju z novo grafično podobo vaših novih spletnih strani. Najbolj pomemben segment celotnega postopka izdelave internetnih strani je prav gotovo postopek programiranja izvorne kode spletne strani. Z uporabo najnovejših standardov CSS, XHTML in W3C ter s pomočjo naših velikih izkušenj pri oblikovanju internetnih strani, h programiranju pristopimo strokovno. Statične internet strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju internet brskalnika. Primerne so zlasti za predstavitev dejavnosti ali storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Taka internetna stran je primerna za veliko večino podjetij. Tehnika, ki se uporablja je HTML v povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti takšne lektoriranje teksta so v nizki ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih internetnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo spletnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja spletne strani s strani internet iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalnikih, medtem ko stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi najdenost slabša. Kot že rečeno morajo imeti dobri CMS sistemi to že rešeno.

Oblikovanje internetnih strani z možnostjo urejanja vsebin strani je namenjena zlasti uporabnikom, ki želijo sami, po svoji želji, opravljati spremembe na lastnih spletnih straneh. Ravno tako je CMS primeren za spletna mesta, kjer se spremembe dogajajo zelo pogosto in se morajo te spremembe informacij na spletu objaviti takoj. Kakovostna optimizacija internetnih strani je ključna za dejansko povečanje obiska vaših internetnih strani. Le skrbno izbrane ključne besede vam bodo prinesle ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki pridejo na vašo stran z iskalnikov so daleč najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, kot dodana vrednost, pa je ta obisk tudi brezplačen. Že v postopku izdelave spletnih strani imamo v mislih postavitev ključnih besednih zvez, ki so značilne vašo dejavnost. Pri koncu procesa izdelave pa v sodelovanju z naročnikom in z uporabo naših programskih ter našega znanja, naredimo še finalno optimizacijo internetnih strani za posebej pomembne ključne fraze. Prvi korak načrtovanja celotnega projekta je izbira vašega spletnega naslova oz. domene. Ob sklenitvi dogovora o izdelavi spletnih strani vam najprej povemo kako izbrati internetni naslov. Z vašim sodelovanjem ter ob upoštevanju naziva vaše firme, dejavnosti s katero se vaše podjetje ukvarja, skupaj skrbno določimo najboljši spletni naslov.

Zadnji del celotnega projekta oblikovanja, postavitve in optimizacije spletnih strani, je prijava internetnih strani v posebne imenike in iskalnike. Kakovostna prijava izdelanih strani je vkalkulirana v strošek izdelave internetnih strani. Po končanem procesu oblikovanja spletnih strani in po končni potrditvi naročnika, da je s celotno izvedbo projekta zelo zadovoljen, njegove spletne strani strokovno prijavimo v vse najbolj obiskane domače in svetovne internetne imenike. Spletno oglaševanje oz. internetni marketing je trenutno eden najbolj učinkovitih načinov promocije izdelkov, dejavnosti, storitev ali podjetja. Razlogi so različni, glavni pa je predvsem ta, da je spletno oglaševanje cenovno zelo ugodno, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so televizija, tisk ali radio. Stroški internetnega oglaševanja so odvisni od več dejavnikov, daleč najpomembnejša pa sta 2. Prvi dejavnik je razmerje med številom dejanskih prikazov vašega spletnega oglasa in številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi parameter pa je število tistih spletnih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš spletni oglas in nato naredili željeno akcijo (nakup, vpis podatkov, ...). Dejanski rezultati spletnega marketinga so preprosto merljivi, kar vam dejansko omogoča hiter vpogled v smotrnost trenutnega oglaševanja, hkrati pa vam daje možnost hitre prilagoditve nastavitev, ki potem dajo še večjo učinkovitost spletnega oglaševanja. Kvalitetna izdelava internetne strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih spletnih strani. Le pravilno najdene ključne besede vam prinesejo ciljne kupce. Obiskovalci, ki so preusmerjeni na vašo internet stran z iskalnika so zanesljivo najbolj dobičkonosen obisk spletne strani, poleg tega, pa je ta obisk internet strani tudi popolnoma zastonj kozmetika. Predloga originalne grafične podobe strani, ki vam jo pošljemo v oceno, vsebuje celotno postavitev spletne strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Podoba nakazuje tudi celoten izgled vhodne strani in ostalih podstrani. Po vaši potrditvi predloge nove podobe internet strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo z izdelavo vaših strani.

<< Domov